Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.)
Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Εκδηλώσεις

Επισκόπηση

Τύπος
Ημερίδα
Διοργανωτής
ΔΑΣΤΑ
Ολοήμερο γεγονός
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013
Τοποθεσίες

Στοιχεία συμμετοχής

Υποβολή αίτησης
: 11/4/2013: 11/4/2013

Αφίσα

Τίτλος

Ημερίδα 11/04/2013: ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Προοπτικές και Ευκαιρίες για τους Απόφοιτους Τεχνολογικών Ειδικοτήτων στην Αγορά Εργασίας του Σήμερα

Περιγραφή

Στις 11-4-2013 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ημερίδα με Θέμα: «ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - Προοπτικές & Ευκαιρίες των Αποφοίτων Τεχνολογικών Ειδικοτήτων στην Αγορά Εργασίας του Σήμερα», στο πλαίσιο των Πράξεων: «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.» και «Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.». Σκοπός της ημερίδας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές και αποφοίτους της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σχετικά με τη διαμόρφωση επαγγελματικής ταυτότητας, ενημερώνοντάς τους για ζητήματα που αναφέρονται στην αποτύπωση των τεχνολογικών εξελίξεων και τάσεων και στις απαιτήσεις της αγοράς γενικότερα, καθώς και για συγκεκριμένες προοπτικές και διεξόδους απασχόλησης.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Καθηγητής Δημήτριος Κεχαγιάς, χαιρετίζοντας κατά την έναρξη της εκδήλωσης, έκανε σύντομη αναφορά στη φιλοσοφία του σχεδιασμού και της πραγματοποίησης της Ημερίδας, καθώς και στις γενικότερες δράσεις και δραστηριότητες της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και του Γραφείου Διασύνδεσης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για ζητήματα σταδιοδρομίας και απασχόλησης/επαγγελματικής αποκατάστασης, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η παρούσα.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν: ο Επίκουρος Καθηγητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σπυρίδων Λιβιεράτος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Μιχαήλ Καράγιωργας, η Επίκουρη Καθηγήτρια της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Καλλιόπη Κουνενού, το στέλεχος του Τμήματος Εκπαίδευσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), κ. Ελευθέριος Γιακουμέλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Βασίλειος Στεργιόπουλος.

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση
Παραλαβή δεδομένων σε εξέλιξη